0%

Det flyter på och målet om seger i Opel Adam Cup lever kvar!

Posted By: tomkristensson On:


Test-tävlingen i Danmark gick över förväntan!

Anderup el rally i Danmark, en mycket trevlig tävling med fina sträckor och varierande karaktär samt bra upplägg. Vi hamnade i den trimmade klassen tillsammans med BMW, Corolla GT och andra värstingar men lyckas ändå vinna med ca minuten till godo! Kändes kanon. Annorlunda för denna tävling var att jag hade Filip Wernefur med mig i högerstolen. Nytt för honom och även lite nytt för mig men vi hittade vårt samarbete snabbt och vi hade riktigt skoj i bilen! Bra jobbat Filip!

Deltävling 4 i Opel Adam Cup!

Då var det dags att komma till deltävling 4 och halvvägs in i cupen med Stemweder Berg Rallye! Denna tävling gick under midsommarhelgen så mycket firande blev det inte för oss, men vill inte påstå att det var särskilt svårt att välja!

Nyheten för denna tävlingen var att Dansken Jacob Madsen var tillbaka och det gällde att ta vid där vi slutade i Vogelsberg- Hessen rallye (första deltävlingen). Jacob har varit borta under en tid för en skada som tragiskt drabbat honom efter en krasch i Danska mästerskapen. Vi visade iallafall under Hessen Rallye att vi var snabba mot slutet genom att sätta bästa tiden på de tre sista sträckorna och även på Powerstage. Det skiljde nästan en minut i slutet på ca 1 timme & 30 minuters körning så nu gällde det att vara på tå!

Jag och Joakim Sjöberg körde denna tävlingen i fjol med gott resultat trots att det regnade något fruktansvärt! (den ingick inte i Cupen då). Jag kände tack vare detta till karaktären på tävlingen som kanske inte passar mig optimalt med mycket ”rakt & vinkel” körning, men det är rally det med! Efter fredagens etapp märkte vi att Jacob är asfaltspecialist ut i fingerspetsarna, han kommer tillbaka riktigt starkt efter både krasch och uppehåll. Men vi såg vår chans att ta honom på lördagen på ett par sträckor som passade mig lite bättre. Vi pratar alltså om marginella ting som göra att vi tappar t ex 1,5 sekunder på 7-8 km. En liten miss i en utgång ur en vinkel eller en lite för tidig inbromsning är vad som ska till för att tappa sträcksegern. Och med vetskapen om att jag hade mer att förlora än Jacob på att göra några större misstag som gjorde att vi skulle behöva bryta så var det speciellt svårt att pusha sig själv till gränsen för att ta det där sista lilla.

Vi konstaterade att vi behövde avsluta tävlingen på ett säkert sätt och bara bibehålla pressen på Jacob för att sedan gå all in för Powerstage. ALL IN, och detta medförde en liten visit på åkern där vi tappar någon sekund men lyckas trots detta vinna sträckan! Skön känsla och bra poäng till Cupen återigen!

Även om det känns tungt att kamma hem ytterligare en andraplats efter Madsen så försöker jag ändå tänka helhet i Cupen. Jag måste även ha i åtanke att han är född och uppvuxen på asfalt, vunnit Danska mästerskapen flertalet gånger, har fler års erfarenhet av Cupen sedan tidigare och skulle även ha vunnit Cupen 2014 om han inte rullat på sista deltävlingen. Han är också fabriksförare för Opel i Danmark som stöttar honom till fullo. Men ja, han är en talang av hög rang på asfalt!

En sak som jag också är otroligt glad över är de nära människorna jag har omkring mig som hjälper och stöttar även om jag är i min lilla bubbla och kan vara lite kort och bestämd vid tillfällen. För att nämna någon speciell så är det min mentor Christer ”krabba” Håkansson, barndomsvän Robin Svensson men inte minst min otroliga kartläsare som gör ett grymt jobb under tävlingarna! Henrik och jag klickar fantastiskt bra och han visar att han har grym rutin, erfarenhet och timing med noterna. Tack alla!

Något man aldrig kan nämna för mycket at mina fantastiska samarbetspartners som ställer upp och gör hela satsningen möjligt!

Stort tack till er också!

Next up! WRC – ADAC Rallye Deutschland!

Nästa tävling är väl egentligen en höjdpunkt för året där vi får köra hela Tyska VM-rallyt på över 30 mil specialsträcka. Här räknas också två deltävlingar in där vi kör fredagens etapp som en separat deltävling och sedan lördag-söndag som en för sig. Förberedelser är mottot fram till den 14:e augusti då vi beger oss för det stora äventyret. Tävlingen börjar den 18:e och håller på till den 20:e Augusti.

Jag ska försöka köra lite på hemmaplan och eventuellt något i Danmark med för att hålla tempot uppe, om inget annat ska jag iallafall göra lite trevliga event med samarbetspartners och visa upp mig för dom och deras kunder vilket alltid är riktigt trevligt och uppskattat!

Det var allt för denna gången! På återseende!

Med Vänliga Hälsningar – Tom

 


Play Cover Track Title
Track Authors