ERC – Canarias Islas Rally, South Swedish Rally, Rally Askersund, Event & projekt – med mera!


Rally Islas Canarias och deltävling 2 i European Rally Championship! 

En annorlunda och riktigt tuff utmaning än en gång som också blev extremt bra utveckling för Toms del. Att vara noggrann med förberedelser och allt runt omkring har alltid varit en styrka men här krävdes det ännu mer. I och med att vägarna va mestadels ”racingstuk” så blev noterna en väldigt viktig detalj, vilket det alltid är men speciellt här. Teamet gör en grymt bra tävling med all taktik, planering och körning och vi är definitivt med i toppen då det skiljer 1 minut upp till seger på över 2 timmars och 9 SEKUNDER upp till pallen. Slår vi ut detta på 220 km rallykörning så blir det inte mycket….

Vi är nöjda med vetskapen om att det är långt kvar i mästerskapet.

SM – South Swedish Rally.

Lite av en hemmatävling då det endast är en timme från Tom i Hörby till Älmhult. Tom gör debut i SM och är taggad till max.

Teamet utför framgångsrika tester och förbereder allt och inledningen på tävlingen inleds helt okej. Lite justeringar på stupen på bilen efter rådande väglag med startnummer 12 men kommer mer och mer in i tempot vi vill ha. Då händer det som inte får hända, bilen stannar och det visar sig att det inte går att reparera under tävling. surt…….

SM – Rally Askersund.

Eftersom bilen stannade och vi behövde körning och rutin så kände Tom att det va läge att köra nästa deltävling i SM också för att ta vid där det stannade senast. Tävling var inte planerad vilket gjorde att Henrik inte kunde åka med denna gång på grund av bröllop i familjen. John Stigh gör istället inhop i högerstolen och det fungerar bra direkt! Fortfarande lite strul i inledningen av tävlingen men efter halva så släpper det och vi kan börja åka på riktigt.

Det blir tillslut en ganska klar seger men framför allt viktiga mil och erfarenhet inför framtiden! Kul!

Event & Projekt. 

efter Askersund så var det dags att jobba lite med allt runt omkring och ge tillbaks lite till samarbetspartners osv.

Tom har gjort en rad olika kör-event där han har uppvisning med rallybil och skjutsar lite folk. En upplevelse för dom samtliga! Nytt för i år är också Toms nya föreläsning ” My Way ” som handlar om karriären och hur han jobbar för att nå sina mål och klara av all press och allt jobb som ligger bakom. Att gå ifrån 136 kg i en Volvo på distriktsnivå till att väga 86 och köra som fabriksförare har varit en stor och tuff uppgift men med facit i hand helt klart värt det!

Vi kommer också att jobba lite mer med noter och körteknik genom att göra en utbildningsdag med Rickard Göransson på hans bana i Karlskoga. Där kommer Tom att köra med en av deras bilar och studera körteknik och linjetagning mm. Genom tips och råd från Rickard så hoppas vi på en givande dag.  Tom kommer också avrunda dagen med några varv med sin egna Opel.

Framtid!

Här näst väntar en väldigt intensiv period! 9 rallyn på 15 veckor och det är stora rally med. EM, SM och VM ska köras i Italien, Tjeckien, Polen, Lettland och Tyskland. Kommer bli en fantastisk upplevelse.

Under tiden jobbar vi med vad som ska hända 2019 men innan man kan bestämma något så behöver vi veta hur det går i år, det återstår att se.

Man följer oss bäst på Tom Kristensson Motorsport på Facebook och annars ska vi uppdatera här så mycket vi hinner.

Håll utkik!