Från en upplevelse på Azorerna till en ny upplevelse på hemmaplan. Det händer mycket hela tiden som vanligt.

Första EM-tävlingen på Azorerna. En stor dröm som gick i uppfyllelse då jag fick känna på atmosfären, konkurrensen och att få uppleva denna helt fantastiska ö! Att också få en bekräftelse på att vi absolut har där o göra då vi va riktigt bra med i toppen.

Att det sen inte gick som vi hade tänkt oss är sånt man får räkna med ibland. Det blir aldrig rätt tillfälle att rulla så det känns som att man bara får ta det, släppa det och gå vidare. ”Vad va det som hände?” ja, det är en bra fråga. Om jag hade en smygpunka eller det va lösgrusen har jag ingen aning om men något gjorde att bilen inte styrde inte riktigt som den gjort tidigare. Men efter att ha kört 200 tävlingar utan att rulla så känner jag inte att jag behöver tvivla särskilt mycket utan det är som sagt bara att gå vidare. 

 

 

Ska det så ska det vara rejält!

Vilken ö det är!

Då va det historia och vi blickar nu framåt medans en ny bil byggs. Då blev det premiär med hemmabilen på hemmaplan och hemmatävling! Mer lokalt kan det inte bli 😉 Jag hade den stora äran att göra ett event i samband med denna tävlingen och hade Johan Månsson, representant från Hörbys JM Entreprenad i co-driver stolen. Känslan är mycket bra och flytet infinner sig ganska snabbt. Det är ändå första gången jag kör R2:an på ren asfalt (trots att den va lite blöt) men där var iallafall ingen snö. 

Vi hade chans på totalseger men efter ett hårt motstånd av Mats Myrsell i sin Porsche så blev det lite för tufft inför sista vändan när det torkade upp. Mats vann första, jag vann andra och då skiljde det endast 0,7 sekunder men till slut blir det 3,1 sekunders marginal till Mats fördel. Men det viktigaste är att känslan är bra och att jag är nöjd, för det är jag! Fast man va lite sugen på karriärens första totalseger….

Det kommer! 🙂

Här näst blir det ytterligare ett event och denna gången med Hörby Lantmän den 28:e April. Då kommer vi ha lottat ut 10 åkturer och vi kommer vara på plats hela dagen och visa bilen och prata med folk. Välkomna!

Den 29:e April bär det av till Gran Canaria och andra deltävlingen i EM. Vi kommer genomför tester i bilen, mediadagar och rekognosering av sträckorna under veckan för att sedan ta oss an tävlingen helgen efter den 3-5 Maj. 

Jag tror det är en mer ärlig tävling än Azorerna där det gäller att sätta ett bra tempo och bara åka på, alltså en hög lägsta nivå. Så det kommer passa oss perfekt! Det ska bli jätte kul!

När vi kommer hem så gör jag ett event med Hörby kommun och sen fortsätter vi med förberedelser inför SM i Älmhult då det är South Swedish Rally som ska köras! Då kommer vi anordna en bussresa för våra partners med guidad tur för att följa oss under tävling.

Hoppas vi ses där och att ni följer oss på sociala medier – Tom Kristensson Motorsport