59 sekunders ledning efter första etappen.

Första etappen av Saarland-Pfalz Rallye 2018 är avklarad och vi rullar in bilen i Parc Fermé med 59 sekunders ledning i klassen.
Dagen började med uppehålls väder och sträckorna var till stora delar täckta med is vilket gjorde reccen extra viktigt. Alla isfläckar måste finnas med och alla partier med torrt underlag behöver verkligen vara 100% rätt för att kunna åka på så mycket det bara går.

Ett par timmar innan första start började det snöa lite smått för att sedan eskalera i ett riktigt snöfall. De två första sträckorna var helt täckta av snö och på sina ställen var det i princip gånghastighet som gällde för att över huvudtaget ta sig fram. En riktig utmaning för alla startande såklart, men vi lyckades leverera en bra tid på första sträckan vilket gav oss ca 30 sekunder försprång inför SS2.

Hela kvällen avslutades med en 4.6km lång stadssträcka. Här hade arrangören saltat så det var bara blöt vägbana och vi kunde pusha på ordentligt vilket resulterade i den snabbaste sträcktiden TOTALT på SS3.

Summa summarum, en riktigt häftigt avslutning på första etappen av vår allra första tävling tillsammans med fabriksteamet, Opel Motorsport. Vi är mer eller mindre överväldigade över hur häftigt det här är!