Pusselbitarna börjar falla på plats. Puls och fokus börjar stiga.

 

Tillbaks till starten av 2016 års rallysäsong. ADAC Saar-pfalz Rallye och min absolut första tävling i Opel Rallye Cup. Det var allt annat utom vad jag hade tänkt mig då jag hade målat upp en bild med ren asfalt, mycket fäste med sliks och mycket fart men istället blev det snö, regn, lera och odubbade vinterdäck. Det var en extremt utvecklande tävling där man verkligen fick lära sig allt den hårda vägen och vi slutade på en fin tredjeplats här då och har inte kört detta rallyt efter denna gången.
Men nu är det alltså dags att återkomma till denna tävling igen och jag ser verkligen fram emot det. Denna gång är det debuttävling med det nya superhäftiga teamet som vi ska samarbeta med under årets gång och syftet är att skaffa erfarenhet och bekanta sig med rutiner och människor i allmänhet och inte minst synas för Opel Tyskland.

Säsongen börjar falla mer på plats allt efter som att tid och möten rullar på. Jag har haft över 200 samtal och en bit över 100 möten med samarbetspartners de senaste 2-3 månaderna men det har också givit ett bra resultat och respons. Många nya partner som valt att hoppa på tåget mot nya framgångar och i stort sätt alla som varit med tidigare väljer att fortsätta vilket jag är otroligt glad, tacksam och stolt över.
Förhoppningen är att känna sig så pass trygg med säsongen innan första tävlingen att man kan fokusera fullt ut på uppgiften för att göra bästa möjliga resultat och kunna ge så mycket som möjligt tillbaka till alla som är med och hjälper till. Nytt för i år är att jag kommer köra föreläsningar ”My Way” för bilsports-förbund, företag och Hörby Kommun för att sprida positiv energi och motivation i största allmänhet. Jag kommer också att göra olika event med partners, allt ifrån kör-event där man kan åka med mig i rallybilen och även event där jag kommer synas tillsammans med partners i samband med evenemang.

Vi har en kalender att presentera, dock en preliminär sådan:

 • (Tyskland) Saarland Pfalz Rallye 2-4/3 tarmac
 • EM – Rally Azores 23-24/3 gravel
 • (Danmark) MSF Idstedt, Satrup 21/4 tarmac (Swedish car)
 • EM – Rally Gran Canaria 4-5/5 tarmac
 • SM – South Swedish Rally 11-12/5 gravel (Swedish car)
 • EM – Rally Italien Rom 20-22/7 tarmac
 • SM-sprint.??
 • (Tyskland) Wartburg Rallye – 26-28/7 tarmac
 • VM- Rallye Deutschland 15-19/8 tarmac
 • EM – Rally Barum 24-26/8 tarmac
 • TV-svängen 1/9 gravel (Swedish car)
 • SM – East Sweden rally 7-8/9 gravel (Swedish car)
 • EM – Rally Mikolajki 21-23/9 gravel
 • EM – Rally Liepaja 12-14/10 gravel

Vi kommer att köra mindre tävlingar och göra event under säsongens gång som vi kommer presentera när detta blir fastställt.

Ser verkligen fram emot att få inleda min absoluta drömsäsong och kommer göra allt som står i min makt för att ha så roligt som möjligt och på detta vis göra bra resultat och förmedla glädje på absolut högsta nivå!

Jag vill passa på att slå ett slag för denna fantastiska nivå vi ska köra på. Vi ska alltså tävla på VM, EM och SM nivå och här är tittarsiffror på hur många vi kommer nå ut till på Eurosport när vi deltar under EM-tävlingarna. Ganska spektakulärt tycker jag!!

Pressreleaser kommer inom kort när det börjar närma sig tävling och kommer sedan dyka upp löpande före och efter tävling.

På återseende mina vänner!